Джамбазки иска да се закрие паркингът на депутатите

  • 16 май 2012 20:21

  • 1032
  • 0
Джамбазки иска да се закрие паркингът на депутатите
©

Да бъде премахнат целият паркинг пред сградата на Народното събрание, като Синя зона да има само в периферията на площада, предлага общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки.

Махнати са преградите там, но все още стои полузаконната форма на „Служебен абонамент", смята съветникът.

Сред другите му предложения е да се закрие и паркингът пред сградата на Партийния дом.

Джамбазки внесе и доклад за премахване на незаконните прегради пред посолствата и консулствата в София, което беше гласувано от съветниците в комисията по транспорт, информира Дарик.

По въпроса с паркинга пред сградата на парламента Джамбазки каза, че ще настоява и да се урегулира въпросът със служебния абонамент: „Това ще засегне и служебния паркинг на общината. Моето предложение е целият този площад да бъде пешеходен, да могат хората да се разхождат, да се снимат, да видят двете църкви, символа на София и „Александър Невски", да отидат на Незнания воин, да отидат до Синода да видят истинските синодални старчета, а не половината площад да е паркинг. В момента от ляво площадът е паркинг и от дясно е паркинг. Не му е там мястото".

Според Джамбазки паркингът в момента се ползва по споразумение, но то би могло да бъде отменено с решение на СОС. На въпрос къде ще паркират депутатите, ако решението се приеме, той отговори, че всеки от тях може да ползва Синя зона: „Кратко текстово съобщение на съответния номер и паркира срещу сумата от 1,20 лв."

Докладът за незаконните заграждения пред посолствата беше приет единодушно от съветниците, обясни още Ангел Джамбазки: „Трябва да се махнат бариерите и преградите от „Московска" пред посолството на Обединеното кралство, пред консулството на САЩ на „Велико Търново", пред тротоара на бул. „Васил Левски" пред Република Турция, на Фредерик Жолио-Кюри пред посолството на федералната република".

Джамбазки уточни, че на паркинга при Партийния дом на площад „Александър Батемберг" все още не са премахнати дори загражденията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1032 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини